Hostje.nl computerwinkel 2017

We zijn nu geopend & telefonisch bereikbaar op nummer 073-8500538 of via Whatsapp
Hostje.nl werkt met bezoek op afspraak. U kun online (klik hier) een afspraak maken.
We zijn ook via Whatsapp te bereiken, hier kun je makkelijk al je vragen stellen (klik hier).

Index > Nieuws > Twee stappen authenticatie Google

Twee stappen authenticatie Google

Met authenticatie in twee stappen wordt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toegevoegd. Zo kunt u de kans dat de persoonlijke gegevens in uw account worden gestolen, aanzienlijk beperken. Om zonder toestemming toegang te krijgen tot een account met authenticatie in twee stappen, hebben hackers niet alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar ook uw telefoon.

 

Hoe het werkt

1) Geef uw wachtwoord op
Wanneer u bij Google inlogt, geeft u zoals u gewend bent uw gebruikersnaam en wachtwoord op.

2) Geef een code op die u op uw telefoon heeft ontvangen
U wordt gevraagd om een code die naar u is verstuurd via sms, spraakoproep of onze mobiele app. 

Houd het eenvoudig
Tijdens het inloggen kunt u ons laten weten niet nogmaals om een code te vragen op die computer. Uw account is nog steeds beveiligd, omdat we naar codes vragen wanneer u of iemand anders via andere computers op uw account probeert in te loggen.

 

Activeren van verificatie

Allereerst moet de extra verificatie van Google geactiveerd worden. Ga hiervoor naar www.google.nl en klik in de rechterbovenhoek op Aanmelden. Log in met je Gmail-account. Klik vervolgens op je naam of foto in de rechterbovenhoek van je browser. Er zal nu een popup verschijnen, klik hierin op Accountinstellingen.

Aan de linkerkant van je browser vind je nu een aantal categorieën, klik hier op Beveiliging. Als alles tot dusver goed is verlopen, zie je nu de optie Verificatie in twee stappen. Rechts daarvan vind je een Status-melding. Rechts van de status melding staat een knop met de tekst Bewerken. Klik hierop.

Nu zie je een scherm waarin drie stappen worden weergegeven, wat het Verificatie in twee stappen-systeem inhoudt. Klik op de knop Configuratie Starten.

 

Stap 1 – je telefoon configureren

Nu belanden we in een omgeving waarin in vier stappen het verificatie-systeem wordt ingesteld, bij stap één waar we op dit moment zijn, wordt het telefoonnummer, de landcode en je voorkeur voor hoe de code verstuurd gevraagd.

Klik op het icoontje van de vlag en kies hier het land waar je je bevindt. In de meeste gevallen zal dit Nederland +31 of België +32 zijn. Wanneer je het land gekozen hebt, klik je in de lege balk rechts van de vlag en vul je hier je gehele mobiele telefoonnummer in, bijvoorbeeld 06 12345678. Als de invoer juist is, zal Google dit tonen aan de hand van een groen vinkje rechts van de invoerbalk.

Onder de balk met de vlag en telefoonnummer vind je de optie om te kiezen hoe de code verstuurd wordt. Klik op de optie naar keuze. Wanneer je een keuze hebt gemaakt klik je op de knop Code Verzenden.

 

Stap 2 – je telefoon verifiëren

Je krijgt nu een melding in beeld, deze vermeldt het nummer waar de code naartoe gestuurd werd. Controleer je telefoon, je zou een sms-bericht moeten krijgen met de teskt "uw verificatiecode voor Google is", gevolgd door een 6 cijferige code. Vul de code in je browser in en klik vervolgens op Verifiëren.

 

Stap 3 – Deze computer vertrouwen?

In je browser zie je nu een korte uitleg over de optie Deze computer vertrouwen. De optie om je computer te vertrouwen is optioneel, als je de huidige computer in wilt stellen als vertrouwde computer, kun je op de knop Volgende klikken. Als je de optie wilt uitschakelen, klik je op het vinkje. Er verschijnt nu een melding, klik onder de melding op de knop Deze computer niet vertrouwen. Je wordt nu automatisch doorgestuurd naar stap 4.

 

Stap 4 – Bevestigen

Deze stap fungeert alleen als laatste controle, om er zeker van te zijn dat je Verificatie in twee stappen wilt inschakelen. Als je akkoord gaat, klik je uiteraard op de knop Bevestigen

Als je bovenstaande stappen succesvol hebt uitgevoerd, heb je Verificatie in twee stappen geactiveerd.
Tags overzicht:

Heeft u een virus?
LCD scherm gebroken Adapter nodig Computer onderhoud nodig? Pc of Laptop traag Problemen pc
Wie is hostje
Online backup

Computerwinkel met Computerhulp:


Een computer of laptop gaat altijd stuk op het moment dat het u niet uitkomt. U vreest al snel voor uw bestanden. Vervelend!
Vaak wordt geprobeerd om de storing zelf te verhelpen of u vraagt uw buurman bijvoorbeeld. Soms met alle nare gevolgen van dien! Uw computer of laptop is helemaal niet meer bruikbaar of belangrijke informatie (denk ook aan uw foto’s!) zijn onvindbaar of overschreven. Het is daarom ook raadzaam om voor reparaties altijd en zo snel mogelijk naar een gespecialiseerd computer reparatiebedrijf te gaan om er een computer monteur er na te laten kijken.


Hostje staan bekend om onze duidelijke Jip en Janneke uitleg, de open en eerlijkheid, en snelle service. Bij ons ben je niet weken je laptop kwijt. Eerder dagen of enkele uren.
Ons doel is om er voor te zorgen dat u ons zult raden bij uw vrienden en familie. Want mond op mond reclame is de beste reclame die je maar kan hebben.

U bent van harte welkom in onze winkel voor een lekker bakje koffie!