Hostje.nl computerwinkel 2017

Goedenavond, we zijn gesloten, maar morgen zijn we vanaf 9.00 uur weer telefonisch bereikbaar.
Hostje.nl werkt met bezoek op afspraak. Maak nu online (klik hier) een afspraak.
We zijn ook via Whatsapp te bereiken, hier kun je makkelijk al je vragen stellen (klik hier).

Index > Nieuws > Windows XP stopt met ondersteuning, wat houdt dat in?

Windows XP stopt met ondersteuning, wat houdt dat in?


Gebruikt u ook nog steeds Windows XP?


Dan bent u niet de enige. Helaas zijn er goede redenen om te gaan vernieuwen.
Langzaam aan wordt één reden uiterst urgent: Microsoft stopt binnenkort met de ondersteuning op Windows XP.
Natuurlijk stelt u zichzelf de vraag: wat is binnenkort? Het is daarom goed de feiten even op een rij te zetten.

De feiten over Windows XP


Windows XP werd op 31 december 2001 op de markt gebracht. Windows XP is officieel vanaf 3 april 2008 niet meer leverbaar. Wel bestaat er, onder voorwaarden, nog het recht te ‘downgraden’ naar Windows XP. Vanaf 14 april 2009 verdwijnt Windows XP echter ook uit de algemene ondersteuning. Dat betekent dat Microsoft alleen nog maar beveiligingslekken dicht, geen ontwikkelingen meer op dit platform uitvoert en geen ondersteuning biedt.
U kunt nog wel, tegen betaling, tot 8 april 2014 verlengde ondersteuning krijgen. Daarna gaat het licht voor Windows XP definitief uit.

Is dat nu echt zo belangrijk? Jawel hoor.


De ondersteuning betekent dat beveiligingsupdates en oplossingen voor lekken volgend jaar verdwijnen. Als er een nieuwe kwetsbaarheid wordt uitgebuit door cybercriminelen, zal het niet meer opgelost worden. Daardoor is je hele netwerk en zijn alle systemen kwetsbaar voor aanvallen, denial-of-service-aanvallen, gegevensdiefstal, hacks en netwerkinbraken.

Velen zullen denken: hij doet het toch nog en ik gebruik hem maar heel weinig. Heel even op internet gaan kan toch geen kwaad, zal men denken. Maar dat is niet zo. Veel mensen denken dat zij met hun pc het internet op gaan, maar het is juist andersom. Het internet gaat op zoek naar hun pc om daar stiekem programma’s op te zetten. Duizenden programma’s, wormen en virussen zijn constant bezig om ‘gaten’ in uw pc-beveilingssysteem te vinden en daar dan misbruik van te maken. Er zullen zeker speciale virussen komen die actief speuren naar XP-computers om die over te nemen en deze pc ‘s nachts op te starten. Dus: zelfs niet een paar seconden verbinden met internet en ook niet met Wi-Fi.

Ook het Nationaal Cyber Security Centrum heeft een waarschuwing de deur uit gedaan.

Welke windows versie draai ik?


U kunt heel makkelijk op de volgende website zien wat u draait.
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/which-operating-system

Conclusie


Daarom adviseren we om nu alvast na te gaan denken over een nieuwe computer.
Sommige mensen ervaren het als een groot gedoe, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Hostje.nl kan u hier in ondersteunen en zorgen dat u zonder al te veel problemen kan overstappen naar een nieuwe computer

Hostje.nl kan uw computer gebruiksklaar maken en ook zorgen dat al uw e-mail, documenten en foto's op uw nieuwe computer overgezet kan worden.
Informeer vrijblijvend voor advies.Laatst gewijzigd: 13-11-2013
Tags overzicht:

Heeft u een virus?
LCD scherm gebroken Adapter nodig Computer onderhoud nodig? Pc of Laptop traag Problemen pc
Wie is hostje
Online backup

Computerwinkel met Computerhulp:


Een computer of laptop gaat altijd stuk op het moment dat het u niet uitkomt. U vreest al snel voor uw bestanden. Vervelend!
Vaak wordt geprobeerd om de storing zelf te verhelpen of u vraagt uw buurman bijvoorbeeld. Soms met alle nare gevolgen van dien! Uw computer of laptop is helemaal niet meer bruikbaar of belangrijke informatie (denk ook aan uw foto’s!) zijn onvindbaar of overschreven. Het is daarom ook raadzaam om voor reparaties altijd en zo snel mogelijk naar een gespecialiseerd computer reparatiebedrijf te gaan om er een computer monteur er na te laten kijken.


Hostje staan bekend om onze duidelijke Jip en Janneke uitleg, de open en eerlijkheid, en snelle service. Bij ons ben je niet weken je laptop kwijt. Eerder dagen of enkele uren.
Ons doel is om er voor te zorgen dat u ons zult raden bij uw vrienden en familie. Want mond op mond reclame is de beste reclame die je maar kan hebben.

U bent van harte welkom in onze winkel voor een lekker bakje koffie!